Koiran tiedot

Rekisterinumero
FI25141/10
Linkki jalostustietojärjestelmään
Sukusiitosprosentti (5 sukupolvella laskettuna)
0,39 % (sukutaulusta tiedossa 68 %)
Omistaja
Satu Repo
Kasvattaja
Tanja Sillanpää
Tuontikoira
ei
Tuontimaa
Kotisivut
Muu julkinen sivu, esim. FB tai Instagram
Koiran ikä vastaushetkellä tai kuollessa
10 v 6 kk
Onko koira kuollut?
kyllä
Kuolinaika
7.9.2020
Ensisijainen kuolinsyy
Spondyloosi, nikamien luusilloittuma, nikamien yhteenluutuminen
Päivitetty

Lisätietoa virallisten kuvausten tuloksista

Muut terveystiedot

Silmäluomien muoto
luonnollisen tiiviit silmäluomet tai vain pieni "poimu" alaluomessa
Silmien ja silmäluomien terveys
Vierasesineen/tapaturman seurauksena jouduttu poistamaan pieni pala vas. silmän "sisäluomesta" ja tässä yhteydessä lähti myös pala kyynelnestettä tuottavaa rauhasta, josta johtuen vasen silmä kuiva. Siihen hoitona kosteutustipat. Leikkaus tehtiin jossain 3-4 vuoden iässä eikä koskenut silmäluomen ulkoiseen osaan tai muokannut silmäluomen muotoa/kokoa. (Terveyskysely 11.6.2019)
Allergiat ja atopia
ei allergioita tai atopiaa (Terveyskysely 11.6.2019)
Sydänsairaudet
ei sydänsairauksia (Terveyskysely 11.6.2019)
Ruuansulatuskanavan sairaudet ja -ongelmat.
Mahalaukunkiertymä 1 v 4 kk. Kiertymä leikattiin ja mahalaukku kiinnitettiin. Koira oli päässyt yön aikana ruokatynnyrille ahmimaan. Tämän huomasin itse vasta klinikalta palattua, lähtö tuli aamulla niin kiireesti, etten ehtinyt edes havaita asiaa. (Terveyskysely 11.6.2019)
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Spondyloosi, aste 3: keskivaikea - eutanasia 10 v 3 kk iässä.
Virtsateiden ja lisääntymiselinten sairaudet
Joskus 3-4 vuoden iässä ilmeisesti oireettomasta pissatulehduksesta seurasi munuaistulehdus, joka hoitui antibiooteilla. Kohtutulehdus, märkäkohtu leikattu. (Terveyskysely 11.6.2019)
Muut terveystiedot ja synnynnäiset viat
Hot Spot (paikallinen märkivä ihotulehdus) 1-3 kertaa: muistaakseni kaksi kertaa oli pennun tekemien naskalireikien kohdalla alkavat hot spotit, jotka hoidettiin paikallisesti putsaamalla ja Vetramililla. Satunnainen ulkokorvatulehdus / hiivan ylikasvu: yksi korvatulehdus/hiiva 8,5-vuotiaana, joka mitä ilmeisimmin johtui useasta peräkkäin syödystä antibioottikuurista. 8-vuotiaana sairasti kennelyskästä alkaneen keuhkokuumeen, jonka jälkeen sydämen syke oli liian korkea (tuplat). Sydän tutkittiin ultraamalla ja todettiin normaaliksi, korkeat sykkeet johtuivat ilmeisesti vain tulehduksesta. Harmillisesti en siinä hötäkässä tajunnut pyytää virallista sydämen ultrauslausuntoa. Samassa yhteydessä kuvattiin myös keuhkot ja keuhkokuvassa nähtiin spondyloosimuutoksia rintarangassa, mutta niistä on mahdotonta sanoa muutosten ikää (ovatko olleet nuoruudesta asti vai pelkkää ikämuutosta).  (Terveyskysely 11.6.2019)
Kivekset
Kannukset
poistetut

Hampaat

Hampaiden koko
isot
Purenta
Leikkaava purenta (saksipurenta)
Ienten liikakasvu
ei ienten liikakasvua
Muut hampaiden ongelmat tai sairaudet
Hammaskiveä poistettu ensimmäisen kerran 6-vuotiaana ja nyt 9-vuotiaana olisi tarvetta uudelle hammashoidolle. (Terveyskysely 11.6.2019)

Luonne

MH-luonnekuvaus
22.9.2013: suoritettu, https://jalostus.kennelliitto.fi/frmTulos.aspx?Id_Tulos=1970332
Luonnetesti
4.5.2014: LTE 172 p, https://jalostus.kennelliitto.fi/frmTulos.aspx?Id_Tulos=2048433
Käyttäytymisen jalostustarkastus
ei tuloksia
Muu luonnetta tai käyttäytymistä arvioiva tai kuvaava testi
ei tuloksia
Omistajan kertomaa
Koira on perusluonteenpiirteiltään avoin ja ystävällinen, aktiivinen/vilkas, leikkisä. Koira on vieraita ihmisiä kohtaan: avoin ja ystävällinen, välinpitämätön, riehakas, pelokas, väistää, epäluuloinen tai varautunut, ei kuitenkaan hauku tai murise. Saattaa haukkua ja/tai murista epäilevästi. Koira on muita koiria kohtaan: ystävällinen ja utelias, välinpitämätön, epäluuloinen ja/tai varautunut. Suhtautuminen vieraisiin ihmisiin vaihtelee ja riippuu tilanteesta, ihmisestä tai ihmisen tavasta toimia, koiran tai omistajan mielentilasta. Puolustaa mölyämällä jos kokee sen tarpeelliseksi, tätä ilmenee joskus koiralle erityisen stressaavissa tilanteissa. Normaalissa arkielämässä/näyttelyissä/lääkäreissä tms. tätä ei tapahdu, mutta esim. laivamatkoilla ei kestä oleilla yleisissä tiloissa, stressaantuu liikaa. Iloinen ja energinen pomppuliisa, joka on aina valmis mihin tahansa hommiin vielä "vanhanakin". Harrastellut omistajan motivaatiotilanteiden mukaan monia eri lajeja ja kilpaillut/käynyt kokeissakin satunnaisesti. Tuloksia koirantanssista, MEJÄ:stä ja rally-tokosta. Helposti motivoitavissa (ahneus auttaa) ja nopea oppimaan. Riistavietti ehkä aavistuksen hiipunut vanhemmiten. Vihaa siilejä. (Terveyskysely 11.6.2019)

Muut tulokset

Koetulokset, esim. toko, rally-toko, bh, mejä, nose
Koiratanssi-vapaaohjelma: ALO H, KM, 162,00 p, AVO T, 158,00 p. MEJÄ: AVO1, 47 p. Rallytoko: ALOHYV, 93 p.
Näyttelytulokset
FI MVA PL VMVA EE MVA LV MVA EE VMVA CZ MVA EUVV-18
Jalostustarkastus
22.9.2013: hyväksytty jalostuskäyttöön